Archívum


IPARÁGI TÜKÖR

A hazai fogyasztót nem lehet becsapni

Várják a megrendeléseket
Privatizált kutatás

AZ ÁLLAMTITKÁR BIZAKODÓ
Milyennek látja Raskó György államtitkár a húsipar helyzetét 1993-ban?

Ár ellen

Minél több hazai befektetőt

Kép a jövőből


Az átalakulás összerendezte a vállalatokat
Az ÁVÜ igazgatóhelyettese szerint

Kiválók

Marketing, minőség, piac
Bácshús, a sikervállalat

Szalámis privatizáció
Egy szelet a dolgozóknak

Kaposváron tovább reménykednek

Húsembargó
Nagy "csütörtök"


Az EBRD vállalkozása, vagy a mi próbatételünk?
Beszélgetés Raskó György államtitkárral

Merre tovább húsipar?
Nem tolonganak a vevők

125 éves a Gyulai Húskombinát

Saját lábra állnak
Húsipari kutatók

A piaci alkalmazkodás követelmény
Szakmai álláspont

Mérsékelten csökken a húsfogyasztás

Irányított felszámolás
Kaposvár

Kaposvári szindróma Szekszárdon

Kié lesz a Herz?

Bajai figyelmeztetés

Hol itt a lobby?


A húsipar romlása megállítható
Beszélgetés Keleti Emillel a húsipar helyzetéről

Tárgyalás képviselőkkel
Húsos lobbi?


Esély a bajban lévő vállalatoknak
Adóskonszolidáció és reorganizáció

Ellenőrzik-e a kisvágóhidakat és meddig csökken a húsfogyasztás?
A Húsos megkérdezte Medgyasszay László államtitkárt

Oldódnak a feszültségek
Solami Rt.

Kulcskérdés a „csapat"

Körültekintés és óvatosság
Vasi Húsipari Rt.

Herz nélkül!?


Sajtótájékoztató

A szakszervezet új stratégiát sürget
Gyulán beleszólt a politika

Várakozás Kelet kapujában
Felszámolás előtt

Látszat és valóság
Szekszárdi Húsipari Rt.

Új "gazdára" várva

Igazodás a piachoz
Megalakul a terméktanács

Adatok és tények


Javuló termelékenység, magasabb bérek
Interjú Brun Józseffel, a Mőbiusz Rt. vezérigazgatójával

„A mi üzemeink sem néznek ki különbül"
Osztrák kollégákkal Szekszárdon

A vágósertések EK-konform minősítése

Meddig késik a „behívó"?

Felszámolás alatt


Nagyobb húskivitel, stabil belső piac

125 éves a Pick tőkeerős vállalkozás
Legmagasabb bérek

Emelkednek a hústermékek vámjai
A GATT-megállapodás hatásai

"A nyugati kereskedők srófolják a versenyt"

Elégedett eladók és vevők
Solvent Kereskedőház Rt.

Ceglédi szindróma


Minőség, integráció, marketing
A húsexport esélyei

Rekordárak és zugkanok

A HDSZ kedvező választ vár
Álláspont

Közös irányítás alatt
Möbiusz és Bácshús

Tőkeerős befektetőre várnak
100 éves debreceni húsüzemben


Húsipari helyzetkép munkavállalói szemmel

Levél a miniszterhez

Tisztújítás a Húsipari Szövetségnél

Nehezen találkozik a termelő és a feldolgozó
Beszélgetés dr. Kis Zoltánnal, az FM politikai államtitkárával

Pápán visszafogják a kivitelt
Interjú Móczár István vezérigazgatóval

Ki érti ezt?

A per folytatódik


Megállapodás előtt Keszthelyen

Sokat tett a csapat
Elmondja: Viasz Károlyné, a Solvent Rt. üzemi tanácsának elnöke

Országos szakmunkástanuló verseny

A nagy trükk


Körkép a privatizációról
Adták-vették

Bizonytalanság Miskolcon

„PRODEXPO '95." MOSZKVA

Szegény kutatót az ág is húzza


A Solaminál kétszer voksoltak

Szegedi egyenleg


Műtét közben Szekszárdon

Csinnadratta nélkül

125 éve a húsipar szolgálatában


Tovább menetel a Pick
Nyereség, tőzsde és jogerős üt-elnök

Gratulálunk!


A húsipar nehéz napjai
Vége a fellendülésnek?

Második csődhullám?

A fordulat éve

Tárgyalóasztal

Nemes szalámi és minőségbiztosítás


A húsipar lehetőségei jók
- állítja Dr. Lakos László földművelésügyi miniszter

Enyhülhetnek az érdekellentétek
Beszélgetés az ágazati kollektív szerződésről

Felülvizsgálják a szerződéseket
A privatizáció társadalmi hatásai

Uj vezetők a Hússzövetség élén

A szakma kiválói
Verseny Zalaegerszegen

Lapzárta után


Sertéspiaci játszmák
Az FM szerint 5,5-6 millió disznóra van kereslet

Étvágyrontó-e a kerge marha?


Két monológ


Milyen a húsipar helyzete?
Egyensúlyi zavarok a termékpályán

Továbbra is az export lehet a húzóerő

Hogyan alakul az állatállomány?
Kérdés és válasz a Parlamentben

Kolbászrekord


Vendég a választmánynál

Sikerek a válság árnyékában
Zalahús, Gyulai Húskombinát, Délhús


Az agrárgazdaságból élünk
Interjú Dr. Kis Zoltánnal, az FM politikai államtitkárával

Javulás várható a hústermelésben
- állítja a szaktárca illetékes vezetője

A Gyulai Húskombinát privatizációja szakszervezeti szemmel
Beszélgetés Bezdán Jánossal

Vélemények a sertéshúspiacról

A garantált árakról

Szolnoki változások

Az első lépések
90 év


Privatizáció után - felszámolás előtt?

Trappista és párizsi
Móczár István a szakma esélyeiről

Szakma kiváló tanulója verseny
Szombathelyi siker

Tűzoltómunkával nem megy

Lapszemle
Létszámleépítés a Délhúsnál

Újra kell gombolni a kabátot
Választmányi ülés


Húshiány nem lesz
Interjú Zám Andrással, a Hústerméktanács alelnökével

A sertéságazat kilátásai

Új műbél


Megfelelni a piacgazdaság követelményeinek
Interjú a Hússzövetség elnökével

A Solvent megbízható partner
Beszélgetés Fazekas János vezérigazgatóval

A privatizálás lezárult, felejtsük el?
A T. Házban jártunk


Húsipari libikóka

Versenyképesség mindenek előtt
Nemzeti Agrárprogram

Új tulajdonos, megújult érdekvédelem
Debreceni páros


Ébredés a kábulatból


Szegedi húsosok a dobogón
A szakmunkástanulók versenyén

Közös fellépés a feketevágások ellen
ok vágóhíd becsukja a kaput

Kemény verseny a budapesti húspiacon


Piacszabályozás a sertéságazatban

Cégépítés a Tolna-Hús Rt.-ben
Bizonytalanság után várakozás


A Zimbo magasra tette a lécet
Új húsüzem Perbálon

A húsipar fejlesztése közös érdek
Napirenden az ágazati kollektív szerződés ügye

A cél: a stabil piac


Versenyfutás a piaci poziciókért
Távol Moszkvától

Kolbászünnep Békéscsabán

Dánok Baján


Elismerés a húsiparnak
Foodapest '98

Középpontban a fogyasztók érdeke
Mérlegen az élelmiszerszabályozás


A kiegyensúlyozott piac ismérve az ágazati kollektív szerződés
- mondta Zám András, a Gyulai Húskombinát vezérigazgatója

Disznó egy helyzet


Kevesebb politika, több forint
Dr. Kiss Zoltán ex-államtitkár a húspiacról

Leszavazták a minisztert

Előtérben a kutatói háttér
Európai szinvonalon

Negyven év

Ágazati érdekérvényesítés


A politika közbeszólt
Interjú Dr. Raskó György ex-államtitkárral

Húst hússal

Az erősek váljanak még erősebbé
- véli Zöld Gyula vezérigazgató

Szorításban


Átalakul a szakmunkásképzés is


Az „agrárbéke" és az élelmiszeripar

Nem félünk az EU csatlakozástól sem"
- mondja Juhász Gyula, a Herz Szalámigyár Rt. vezérigazgatója

Egyesek megfelelnek, mások nem
Interjú Farkas Imrével, a Zalahús Rt. elnök-vezérigazgatójával

Csabáról csak csabait!
Üzemszerű termelés és házi ízek

Elismerés

Kolbásztérkép


Nehéz évet zárt a húsipar 1999-ben

1999 nem ismétlődhet meg
- állítja Remény Ervin, a Húscéh alelnök

Sertéstúltermelési válság a világpiacon
Beszélgetés Zám Andrással, a Gyulai Húskombinát Rt. vezérigazgatójával

Csődöt jelentett a Solami


Üstökös Kaposvárott
Kométa’99 Kft.

Gátszakadás Szolnokon
Solami háttér

A hentesszakma kiválói


Barangolás a húsmívesség történelmében
- Zelenák Frigyes vezetésével

Ökörsütés


Húsfesztivál

Húsüzemet vesznek a gazdák?
Termékpályás szövetkezetek

Mangalica, az őshonos sertés

Millenniumi kolbász


Kolbász, fesztivál, Békéscsaba
Húsos csapat a versenyen

Kolbászról való írások
Híres szakácskönyvekből


Az EU-csatlakozás után is versenyképes lesz a Pick
Beszélgetés Bihari Vilmos vezérigazgatóval

Minőség, biztonság, bizalom

Szép siker a Csabai Kolbászfesztiválon
Ínycsiklandozó verseny, remek rendezés


Átrendeződések várhatók
Újabb cégek a Pick célkeresztjében

Szövetkeznek a sertéstartó gazdák
Szorgalom és összefogás

Piaci előnyt jelenthet az élelmiszerbiztonság


Jó pénzért jó árut
Szakmai kihívások

Egy felszámolásos akadályverseny állomásai

Kapuváron gondoskodnak a megelőzésről


A versenyképesség feltétele a folyamatos fejlesztés

Érdekvédelmi tiltakozás

Ki fizeti meg a nagyobb biztonságot?
Interjú Dr. Orosz Sándorral, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnökével

Élelmiszerbiztonság felsőfokon
Az új évezred követelményei Gyulán

Közös érdek


Merre tart a világ húsipara?
Beszámoló szakmai tanácskozásokról

Marhahús-piaci helyzet

Korszakváltás előtt a Pick

Nyárvégi fesztivál

Talléros elismerés


Erős versenyben kell helytállni
- mondta a Pick vezérigazgatója

Sajtóbeszélgetés

Jószerivel exporttámogatás nélkül marad a húságazat


Főmenü | Archívum