1996. IV.évfolyam 2.szám

IPARÁGI
TÜKÖR

Uj vezetők a Hússzövetség élén

A Húsipari Szövetség április 12-én összehívott közgyűlése napirendjén a vezető testületek megújítása szerepelt. A Szövetség alapszabálya értelmében a közgyűlés 5 fős Elnökséget választ, amelynek összetétele: elnök, általános elnökhelyettes és alelnökök, valamint 3 fős felügyelő bizottságot egy elnökkel és két taggal. A jelölőbizottság elnökeként Dr. Incze Kálmán, az Országos Húsipari Kutatóintézet igazgatója ismertette a jelölőbizottság javaslatait a tisztségekre. Minden tisztségre többes jelölés történt, néhányan azonban nem vállalták a jelölést. A Szövetség közgyűlése titkos szavazással megválasztotta meg új vezetőit.

A Szövetség új elnöke dr. Koledits Ferenc, a Vasi Húsipari Rt. vezérigazgatója, általános elnökhelyettes Martos Géza, a NAGISZ Kft. Húsipari Fővállalkozás igazgatója, alelnökök Jankó Ferenc, a RINGA Húsipari Rt. vezérigazgatója, Zám András, a Gyulai Húskombinát Rt. vezérigazgatója és Móczár István, a Pápai Húsipari Rt. vezérigazgatója lett.

A felügyelő bizottság elnöke ismét Lévai Julianna, a SOLAMI Húsipari Rt. vezérigazgatója, tagjai: Réti Attila, a KAISERFOOD Élelmiszeripari Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Vidmann Mihály, a Süldő Kft. igazgatója. A megválasztott vezetők megbízatása két évre szól.

A Húsipari Szövetség megválasztott vezetőinek eredményes munkát, erős, összetartó szakmai szövetséget kíván a szerkesztőség.

A választás után a Szövetség megtárgyalta az 1996. évi költségvetését, amelynek a megvitatása során a közgyűlés úgy döntött, hogy megszünteti az ÉFOSZ-nál fennálló tagságát. A Húsipari Szövetség titkára, Mike Imre tájékoztatta a közgyűlés tagjait néhány aktuális kérdésről. (Független Minősítő szervezet, 1996. évi OMÉK-en való részvétel, stb.)

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre