Uj vezetők a Hússzövetség élén
A Húsipari Szövetség április 12-én összehívott közgyűlése napirendjén a vezető
testületek megújítása szerepelt. A Szövetség alapszabálya értelmében a közgyűlés
5 fős Elnökséget választ, amelynek összetétele: elnök, általános elnökhelyettes
és
alelnökök, valamint 3 fős felügyelő bizottságot egy elnökkel és két taggal. A
jelölőbizottság elnökeként Dr. Incze Kálmán, az Országos Húsipari Kutatóintézet
igazgatója ismertette a jelölőbizottság javaslatait a tisztségekre. Minden
tisztségre
többes jelölés történt, néhányan azonban nem vállalták a jelölést. A Szövetség
közgyűlése titkos szavazással megválasztotta meg új vezetőit.
A Szövetség új elnöke dr. Koledits Ferenc, a Vasi Húsipari Rt. vezérigazgatója,
általános elnökhelyettes Martos Géza, a NAGISZ Kft. Húsipari Fővállalkozás
igazgatója, alelnökök Jankó Ferenc, a RINGA Húsipari Rt. vezérigazgatója, Zám
András, a Gyulai Húskombinát Rt. vezérigazgatója és Móczár István, a Pápai
Húsipari Rt. vezérigazgatója lett.
A felügyelő bizottság elnöke ismét Lévai Julianna, a SOLAMI Húsipari Rt.
vezérigazgatója, tagjai: Réti Attila, a KAISERFOOD Élelmiszeripari Kft.
ügyvezető igazgatója és dr. Vidmann Mihály, a Süldő Kft. igazgatója.
A megválasztott vezetők megbízatása két évre szól.
A Húsipari Szövetség megválasztott vezetőinek eredményes munkát, erős,
összetartó szakmai szövetséget kíván a szerkesztőség.
A választás után a Szövetség megtárgyalta az 1996. évi költségvetését, amelynek
a megvitatása során a közgyűlés úgy döntött, hogy megszünteti az ÉFOSZ-nál
fennálló tagságát. A Húsipari Szövetség titkára, Mike Imre tájékoztatta a
közgyűlés tagjait néhány aktuális kérdésről. (Független Minősítő szervezet,
1996.
évi OMÉK-en való részvétel, stb.)