1999. VII.évfolyam 2.szám

IPARÁGI
TÜKÖR

Negyven év

Negyven éve alakult meg az Országos Húsipari Kutatóintézet (OHKI), amely az elmúlt évtizedekben a hústudomány és a húsfeldolgozás legjelentősebb szakmai bázisa lett. Nélkülözhetetlen partnere és nemzetközileg elismert „hátországa" a hazai húsiparnak. Az OHKI szakmai törekvéseit ismertető - 1999. április 16-án tartott sajtótájékoztatón dr. Incze Kálmán igazgató cáfolta azokat a tévhiteket, áltudományos híreszteléseket, amelyek a húsfogyasztás körül - részben külföldi hatásra - a hazai fogyasztók körében kialakultak. Az intézet - hangsúlyozta az igazgató - nagyon fontos feladatának tekinti a fogyasztók tisztességes tájékoztatását. Nincs egészségtelen élelmiszer, csak egészségtelen táplálkozás - idézte egy szaktekintély mondását.

A Húsos kérdésére válaszolva az OHKI igazgatója megerősítette: a húsipar és a fogyasztók számára is nagyüzemi sertéstenyésztéssel lehet megfelelő minőséget garantálni. A minőségi hústermelés, a magas piaci követelményeknek való megfelelés segítése alapítása óta fő törekvése a kutatóintézetnek és az lesz a jövőben is.

Az OHKI a 40 éves évforduló jegyében rendezi meg az idei Húsipari Tudományos Napokat - jelentették be a sajtótájékoztatón.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre