Negyven év
Negyven éve alakult meg az Országos Húsipari Kutatóintézet (OHKI), amely az
elmúlt évtizedekben a hústudomány és a húsfeldolgozás legjelentősebb szakmai
bázisa lett. Nélkülözhetetlen partnere és nemzetközileg elismert „hátországa" a
hazai húsiparnak. Az OHKI szakmai törekvéseit ismertető - 1999. április 16-án
tartott sajtótájékoztatón dr. Incze Kálmán igazgató cáfolta azokat a tévhiteket,
áltudományos híreszteléseket, amelyek a húsfogyasztás körül - részben külföldi
hatásra - a hazai fogyasztók körében kialakultak. Az intézet - hangsúlyozta az
igazgató - nagyon fontos feladatának tekinti a fogyasztók tisztességes
tájékoztatását. Nincs egészségtelen élelmiszer, csak egészségtelen táplálkozás -
idézte egy szaktekintély mondását.
A Húsos kérdésére válaszolva az OHKI igazgatója megerősítette: a húsipar és a
fogyasztók számára is nagyüzemi sertéstenyésztéssel lehet megfelelő minőséget
garantálni. A minőségi hústermelés, a magas piaci követelményeknek való
megfelelés segítése alapítása óta fő törekvése a kutatóintézetnek és az lesz a
jövőben is.
Az OHKI a 40 éves évforduló jegyében rendezi meg az idei Húsipari
Tudományos Napokat - jelentették be a sajtótájékoztatón.