1996. IV.évfolyam 1.szám

IPARÁGI
TÜKÖR

Nemes szalámi és minőségbiztosítás

A SOLAMI Húsipari Részvénytársaság 1995. december 18-19-én kiépített minőségbiztosítási rendszerét eredményesen mutatta be a bonni központú TÜV CERT nemzetközi tanúsító szervezetnek. 1996. január 30-án ünnepélyes keretek között adták át azt a nemzetközi tanúsítványt, amellyel elismerik, hogy a cég az európai élvonalbeli élelmiszer termelő társaságok közé kűzdötte fel magát.

A szolnoki székhelyű SOLAMI Húsipari Rt. ismert hús- és húskészítmény termelő társaság, amely jelentős belföldi és exportpiaci háttérrel, mintegy 6 milliárd forint fölötti árbevétellel dolgozik, és 830 főt foglalkoztat. A minőségpolitikában célja a fogyasztók igényeinek mind teljesebb kielégítése.

A cég életének mindenkor a meghatározó vezérfonala volt a helyes termelési gyakorlaton alapuló minőség előállítása. A cég alkalmazottai is elkötelezettek a minőség iránt és úgy kezelik azt, mint a termelés legfontosabb elemét.

Állandó képzés a fejlődés alapja, amelyből a cég munkatársainak bőségesen kijut: módszereket és eszközöket kapnak ahhoz, hogyan lehet a gyakorlatban kellő tisztelettel és hatékonysággal megteremteni a minőséget és hogyan juthat az a fogyasztóhoz. Örömet szerezve mindenkinek, aki kapcsolatban áll a céggel és termékeivel. A SOLAMI hosszú évekre visszanyúló fejlesztésekkel tudja igazolni, hogy küldetéstudata a vevői és fogyasztói iránt töretlen, értük cselekszik és szó szerint a szájuk ízének megfelelő húskészítményeket állít elő.

A fejlesztések egyik legújabb csoportja a baromfihúsból készült termékcsalád, amelyet a cég egyik kft-je gyárt. Ismertek továbbá a „ROYAL" és a „KORONA" termékcsaládok, amelyek jelentősek iparági szinten is.

A „KORONA" termékcsalád szárazárukból álló biotechnológiai eljárással készített, exportképes saját fejlesztésű árucsoport. A termékcsalád folyamatos fejlesztés mellett alakult ki, a legjobban sikerült tagja a „NEMES SZALÁMI", amely kül- és belföldön is egyre keresettebb. Különlegesség, mert speciális ízű, aromájú, nemespenész bevonatú 90 napig érlelt termék. A termék 1990 óta van a palettán, s a folyamatos fejlesztés eredményeként minősége eléri a legjobbakét, bizonyíték rá, hogy nem lehet kielégíteni belőle sem a belföldi, sem az export mennyiségi igényeket.

Az export piac egyik fontos szempontja lett a kitűnő termékminőség és a megjelenés mellett a termelőhely bizonyított és garantált minőségbiztosítási rendszere. Az ISO 9000 szabványsorozat és a SOLAMI kitűnő termékei együttesen bizonyítják, hogy a „Minőségbiztosítás" nem önmagáért való, a gazdaságnak azt a fejlettségi fokát mutatja, amely a nemzetközi versenyben a csúcsot, a fogyasztó számára pedig az életminőség javulását jelenti.

(x)

előző cikk újság tartalomjegyzék  
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre