1998. VI.évfolyam 4.szám

IPARÁGI
TÜKÖR

Új húsüzem Perbálon

A Zimbo magasra tette a lécet

Magyarországon piacvezető pozíció elérésére törekszik a nyár derekán Perbálon felavatott Zimbo húsüzem. Ezzel a merész és nagy önbizalomra valló célkitűzéssel indította útjára cégét és csapatát Alfons Brüggen úr, aki szerint - minden nehézség dacára - a húsipar szép jövő előtt áll. Mint arról a nagy számú vendégsereg is meggyőződhetett a családias hangulatú avató ünnepségen, a németek szép és korszerű üzemet építettek a főváros tőszomszédságában. Az egykori téesz-melléküzemágból mára minden követelménynek megfelelő, dinamikus, fejlődésre képes húsfeldolgozó nőtt ki, igen komoly szakmai háttérrel.

Hiszen Perbál mögött Bochum áll: a Zimbo Németország egyik legnagyobb húsipari vállalkozása, évi 820 millió DM évi forgalommal, öt termelőüzemmel és 3000 alkalmazottal.

Bujdosó Dezső és Kreisz Tibor, a Zimbo Kft. ügyvezető igazgatói a cég filozófiájára emlékeztették a családtagokkal együtt ünneplő 130 alkalmazottat: mindent meg kell tenni a vevőkért, a jó minőségért és az igényes kiszolgálásért. Megígérték: a dolgozók minden segítséget megkapnak, hogy teljesíthessék a feladataikat. Ugyanakkor teljes erőbedobást kértek, mert „egy vállalkozás sikerének alapját a dolgozók biztosíthatják". A sajtó érdeklődésére válaszolva azt is kijelentette Bujdosó úr, hogy a három hónapos próbaidő után „a béreket természetesen rendezni kell". (A bérek tekintetében ugyanis Perbál Makónál is messzebb van Bochumtól.)

Az avatóünnepségen megjelent vendégek, húsipari szakemberek jó benyomást szereztek a Zimbonál. Vélhetően még sokat hallunk az 1,5 milliárdos beruházással 4100 négyzetméter alapterületen létrehozott, 95 féle húsipari terméket gyártó üzemről. Kapuvári József, a HDSZ elnöke, aki részt vett az avatáson, igen tanulságosnak ítélte a látottakat és hallottakat. Szakszervezeti szempontból is komoly mérlegelést kíván, hogy a perbálihoz hasonló feldolgozó üzemek dolgozóit hogyan lehetne jobban bekapcsolni az érdekvédelembe és a szakmai vérkeringésbe.

A hazai húsipar szerkezeti átalakulása ma már világosan felismerhető. A Zimbo belépett a húspiacra és üzenetét senki sem eresztheti el a füle mellett. Brüggen úr komolyan gondolja, amit mondott. A Zimbo magasra tette a lécet.

(Horváth)

  újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre