1995. III.évfolyam 5.szám

IPARÁGI
TÜKÖR

125 éve a húsipar szolgálatában

125 évvel ezelőtt,1890-ben Popelka Tamás nagykereskedő rakta le alapjait annak a fejlődésnek, amelyet napjainkban a SOLVENT Kereskedőház Rt. képvisel. A szakma történetéből ismert, hogy Popelka Tamás Morvaországból települt át és hozta létre a béltisztítással, bél-nagykereskedelemmel kapcsolatos vállalkozását, amit az 1910-es évektől Béla és Vilmos fiainak adott át. Az államosítás után a kezdeti eredmények továbbfejlesztésével, az élelmiszeripari cégeknek nyújtott szolgáltatásaival, kis- és nagykereskedelmi tevékenységével hírnevet és elismerést szerzett magának a családi vállalkozásból kinőtt Állatforgalmi és Húsipari Szolgálató Vállalat (ÁHSZV).

A SOLVENT Kereskedőház Rt. - mint az ÁHSZV jogutódja - a privatizáció óta holdingszerűen működő cég. Többségi tulajdonú kft-i, depo-i és országos ügynökhálózata az élelmiszeripar szakmai igényeinek kielégítését szolgálják. A megnövekedett és specializálódott vevői igényeket tapasztalt szakemberek foglalkoztatásával igyekszik kielégíteni. Önálló divíziókat hozott létre az egyes termékcsoportok forgalmazására.

A részvénytársaság az élelmiszeripar területén mintegy 400 húsipari vállalkozással és 1.000 élelmiszer üzlettel áll gazdasági kapcsolatban, 600 féle terméket forgalmaz és készletez úgy, hogy partnerei akár naponta vásárolhatják a gyártáshoz szükséges anyagokat.

Fő termékcsoportjai:
- fűszerek, sóféleségek, adalékanyagok,
- műbelek, természetes belek,
- gépek, munkaruhák, védőfelszerelések, eszközök, csomagolóanyagok,
- alkatrészek.

Az egykori nagyvállalat utódaként ma is országosan 40 százalékát forgalmazza az élelmiszer feldolgozáshoz szükséges segéd- és műszaki anyagoknak. A húskészítmény-gyártáshoz nélkülözhetetlen pác-só egyedüli előállítója Magyarországon a SOLVENT Rt.

A kereskedelmi tevékenység széles szolgáltatási körrel egészül ki, amely kiterjed az oktatásra, a technológiai tanácsadásra, a receptúrák kidolgozására, és a szervizelésre is.

A SOLVENT állandó jó minőségben forgalmazza termékeit. Csak ellenőrzött termékeket vásárol, megbízható szállítóktól. Mivel az exportra termelő partnerek megkövetelik, a SOLVENT Rt-nél is hamarosan bevezetésre kerül az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer.

A Solvent Rt. a nagyvállalatokon kívül a kisvállalkozóknak és a lakosságnak is a rendelkezésére áll, elsősorban fűszerekkel, de a házivágáshoz szükséges összes kellék (bél, kés, só, csomagolóanyag stb.) megtalálható a cég Hentes-Mester mintaboltjában, Budapesten a Soroksári út 90. szám alatt, vidéken pedig Polgáron és Pécsett.

Az ötnegyed évszázadnyi múlt a szakma, a megrendelőink és vásárlóink további szolgálatára és megbecsülésére kötelez bennünket.

Remény Ervin
igazgató

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre