1996. IV.évfolyam 2.szám

KITEKINTÉS

Társszervezetek hírei

Herczeg Miklós, az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének főtitkára, mint az erdőtelepítési közmunkaprogram egyik kezdeményezője sajtótájékoztatón hívta fel az érdekvédelmi szervezetek figyelmét a programban rejlő foglalkoztatási lehetőségekre. Hangsúlyozta, hogy a szakszervezeteknek vissza kell térni ahhoz a hagyományhoz, amikor kötelességüknek tartották a munkanélküliekkel való törődést, az állástalan kollégák visszasegítését a munkaerőpiacra.

*

Kedvező bérmegállapodást kötött a Dohányipari Dolgozók Szakszervezete a REEMTSMA Debreceni Dohánygyárában. Éves szinten 20 százalékos béremelésben részesülnek a dolgozók, s e fölött decemberben 13. havi fizetést is kapnak. Rudnay János vezérigazgató úr kezdeményezésére a szakszervezet megállapodott arról is, hogy a társaság biztosítást köt a dolgozók számára, aminek éves szinten az értéke mintegy 15-20 millió forint.

*

Együttműködési megállapodást írt alá a közelmúltban Krakkóban a Dohányipari Dolgozók Szakszervezete a lengyel Szolidaritás Szakszervezet Dohányipari Szakosztályával. A felek a megállapodás értelmében támogatják egymás érdekvédelmi tevékenységét, rendszeresen kicserélik a rendelkezésükre álló információkat, közös képzést indítanak és sztrájk-helyzetben közvetlen szolidaritást vállalnak egymásért.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre