1995. III.évfolyam 5.szám

KITEKINTÉS

Svéd kapcsolat

Ez év júliusában az alapítványi együttműködés keretében a HDSZ elnöke tárgyalásokat folytatott Stockholmban a Livsmedel (Svéd Élelmiszeripari Szakszervezet) nemzetközi ügyekért felelős vezetőjével, Evert Kajhammerrel. A találkozó résztvevői kölcsönösen tájékoztatást adtak időszerű gazdasági, politikai kérdésekről, a területükön folyó szakszervezeti munka gondjairól, eredményeiről. A svéd élelmiszeriparban jelenleg 40 órás a munkahét, az átlagbér 80 korona óránként, 1995-ben az infláció várható mértéke 3 százalék, a bértarifa tárgyalásokon a tarifák 4 százalékos emelésében sikerült megegyezni, de az adó hatása miatt a reálbért nem mindig sikerül megőrizni, ami korábban nem volt jellemző a svéd szakszervezetekre.

A bérek tekintetében a különböző élelmiszeripari szakmákban - úgy mint hús-, tej-, sütőipar - külön-külön ágazati tarifa-megállapodások vannak. Az egyes vállalatok tényleges bérszínvonala azonban itt is jelentős eltérést mutat, az adott vállalat piaci helyzetétől, nyereségtermelő képességétől, versenyképességétől függően, természetesen a tarifa által előírt bértétel minimumok felett. A kiegyenlítődési folyamat úgy zajlik, hogy a gyengébb béreket fizető cégek versenyképessége, piaci alkalmazkodása, jövedelemtermelő képessége rendszerint rosszabb az e téren jobb pozícióval rendelkező versenytársakénál, így vagy sikerül versenypozícióját javítani, vagy tönkremegy és kiesik a versenyből.

A megbeszéléseken szóba került a magyar Munkás Közművelődési Alapítványnak nyújtott svéd Livsmedel támogatás ügye is, magyar részről megköszönve az érdeklődést, az eddig kapott és az ezután nyújtandó szellemi, anyagi segítséget. A svéd szakszervezeti partnerek az együttműködés keretében segítséget nyújtanak egy svédországi szakmai tanulmányi út programjának megszervezéséhez is.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre