1995. III.évfolyam 2.szám

SZAK-
SZERVEZETI
ÉLET

Választmányi ülés


Májusban sok minden eldől

A HDSZ választmánya 1995. március 12-én, a Solvent Rt.-nél kihelyezett ülésén az MSZOSZ májusi kongresszusának előkészítéséről, illetve az ugyancsak májusban tartandó üzemitanács-választásokról tárgyalt. A Húsipari Dolgozók Szakszervezetét 10 küldött képviseli a legnagyobb szakszervezeti tömörülés döntéshozó fórumán. A testület - figyelembe véve a létszámarányokat is - kijelölte azokat az alapszervezeteket, amelyek küldötteket állíthatnak az MSZOSZ kongresszusára. A résztvevők megállapodtak, hogy az alapszervezetek előzetes véleménye alapján a választmány április 5-i ülésén alakítják ki a húsosok álláspontját a kongresszus napirendjén szereplő kérdésekről.

A kongresszus előkészítésének eddigi menetét értékelve, a választmány felhívta a figyelmet, hogy a kormány március 12-i döntéseire adandó válasznak kell a további munka homlokterében állni. A jelenlévők megerősítették az Élelmiszer-ipari Szakszervezetek Uniója nevében, március 16-án Kapuvári József által jegyzett, a kormányintézkedésekre reagáló nyilatkozatot. Egyetértettek azzal a megállapítással, hogy „olyan intézkedéseket várunk a kormánytól, amelyekben a válság terheit a rendszer haszonélvezői is viselik".

Golhovics Gábor, az üzemitanács-választások előkészítésével megbízott munkacsoport vezetője ismertette az elnökség állásfoglalásait és ajánlásait. (Lásd: Golhovics- interjút.) A testület döntött a választásokra fordítható anyagi forrásokról, illetve a felhasználás egyes tételeiről. Felkérte tagjait, hogy a saját tennivalóik mellett segítsék egyes húsüzemekben a választások előkészítését. (Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös.) Egyetértett azzal, hogy a választások előtt a Húsos újság két megjelenéssel segíti a tagság mozgósítását a választásokra.

Egyebek között: a választmány örömmel állapította meg, hogy az idei tavaszon befejeződik a HDSZ-alapszervezetek vezető testületeinek újraválasztása.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre