HÚSOS 2011. XIX. évfolyam 3.szám
BÉR
ÉS
MUNKA

Kaposváron sikeresen zárultak a bértárgyalások

Lezárultak a bértárgyalások a kaposvári Kométa 99 Zrt-nél. Az átlagbér átlagosan 5,5 százalékkal emelkedett, május elején a dolgozók döntő többségének többet utaltak a számlájára. Vida Kálmán, a szakszervezet vezetője szerint a tárgyalások nem voltak könnyűek, de sikeresnek mondhatók, hisz a kaposvári cégnél sikerült kiharcolni országosan a legkorábbi és a legmagasabb béremelést.

Vida Kálmán (balról második) és érdekvédő társai

- December közepén kezdődtek a bértárgyalások - mondja Vida Kámán. - Akkor adtuk le a 8,5 százalékos bérfejlesztési javaslatunkat. Biztató volt, hogy a cég vezetése nálunk nagyon rövid idő alatt, öt napon belül reagált is a javaslatunkra: azt válaszolták, hogy fontosnak tartják a bértárgyalást és február közepére tervezik annak kezdetét. Ez meg is történt, ötfordulós tárgyalás kezdődött, melynek eredményeképpen megszületett a döntés március 31-én: a kaposvári Kométánál átlagosan 5,5 százalékos alapbér-fejlesztést fogadtunk el.

- Az „átlagosan” hogyan értendő? Differenciált béremelésről van szó?

- Igen, és ez most újdonság. Alanyi jogon senkinek sem járt automatikusan a béremelés. A teljesítmény, a munkához való hozzáállás alapján differenciáltunk. Ilyen utoljára 2003-ban volt, azóta minden évben minden dolgozó azonos mértékű béremelésben részesült. Egészen az idei esztendőig.

- Akkor nyilván nem mindenki elégedett a fizetési borítékkal…

- Természetesen. Akinek ezzel is elismerték a munkáját, jól járt, aki nem kapott, vagy csak az átlagos alatti mértékben, az érthetően nem volt boldog ettől. De a korábbi évek tapasztalatai alapján ugyanígy felháborodást keltett az, hogy az a dolgozó, aki bizonyíthatóan többet teljesített, többet túlórázott, lelkiismeretesen dolgozott, nem volt sokat táppénzen, ugyanannyi béremelésben részesült, mint az, akire éppen ennek ellenkezője volt a jellemző. Ez a mostani béremelés, úgy vélem, sokkal igazságosabb, ha néhányan méltatlankodnak is. Ráadásul ösztönzést is jelent a dolgozóknak, hiszen egyértelművé tettük: aki jól teljesít, annak a keresetén is meg fog látszani. Egyébként próbáltunk azzal is igazságosak lenni, hogy a béremelés csak a 250 ezer forintos bruttó alapbér-keresetig járt. Ezzel valamelyest szerettük volna kompenzálni azt, hogy az új adórendelkezések leginkább a kisebb keresetűeket sújtják. Összességében egyébként a bérfejlesztés a dolgozók 85 százalékát érintette.

- A szakszervezet elégedett a tárgyalásokkal? Hiszen a kitűzött 8,5 százalék helyett 5,5-öt sikerült kiharcolni.

- A kitűzött célhoz képest nem tartom sikernek, hiszen ez valóban alacsonyabb mérték, mint amit szerettünk volna. A 8,5 százalékot, amely már tartalmazott volna némi reálbér-emelkedést is, nem sikerült elérni. Mégis eredményesnek mondanám a tárgyalásokat, mert ahhoz képest kedvező megállapodás született, hogy az OÉT kormányzat által is támogatott országos ajánlása 4-6 százalékos béremelést tartalmazott. Ahhoz képest is siker, hogy milyen ma a magyar húsipar helyzete. Az alapanyag egyre kevesebb és egyre drágább, ugyanakkor ezt az értékesítési árainkban nem tudjuk érvényesíteni.

- A megállapodás a cafetériára és az egyéb juttatásokra is tartalmazott emelést?

- A cafetériát 6 százalékkal emelte meg a cégvezetés. Továbbra is annak minden formáját igénybe vehetik a dolgozók, a buszbérlettől az internetig, az egészségpénztártól az üdülési csekkig vagy az étkezési utalványig. Ezen kívül az évente három alkalommal, karácsonykor, húsvétkor és augusztus 20-án adható ajándék értéke is emelkedett 7500-ról 7800 forintra alkalmanként.

- Országos viszonylatban milyen eredménynek tekinthető a kaposvári béremelés?

- Mindenképpen kiemelkedő. Csakúgy, mint tavaly, most is a Kométa az elsők között volt a húsiparban, ahol megszületett a megállapodás. Itt sikerült kiharcolni a legmagasabb béremelést, hiszen ahol megszületett már a megállapodás, ott is ennél valamivel kevesebb, és csak április elsejétől. Nálunk március elsejétől jár a béremelés, mint ahogyan minden esztendőben, és ezt az összeget a májusban kifizetett bérekkel visszamenőleg megkapták a dolgozók. És vannak olyan cégek is, ahol a mai napig nem zárultak le a bértárgyalások, nincs megállapodás.

- Ezek szerint a kaposvári cég olasz tulajdonosa és a cégvezetés jó tárgyalópartner…

- A tulajdonosok és a cégvezetés is azt vallja, hogy legalább az inflációs rátát elérő béremelést mindenképpen meg kell adni a dolgozóknak. Az a cég, amely erre nem képes, az tönkremegy. Tudják, hogy ez egy kétirányú dolog. A béremelés jár, viszont a mérleg másik serpenyőjében ott van, hogy itt valódi teljesítmény, produktum van az emberek munkája mögött. A dolgozóknak köszönhetően országos átlagban, az árbevétel szempontjából, a dolgozói létszámhoz viszonyítva a legjobb, leghatékonyabb cég a Kométa.

- Összehasonlításban most hol áll a kaposvári cég bérek tekintetében?

- A fizikai dolgozók átlagkeresete 138 ezer forint jelenleg, ezzel országosan a 3. helyen állunk. De azt mindig igyekszem kihangsúlyozni, hogy a kereset attól is függ, hogy mennyi a munka. Azt tapasztaljuk, hogy a korábbi „kampányidőszakok”, amikor ugrásszerűen megnőtt a termelés, mára szinte megszűntek, kiegyenlítettebbek lettek a szezonok. De reményeink szerint a második félévben sikerül újabb piacokat meghódítani, és ezzel együtt a termelés is nő. Ha pedig sok a munka, akkor a túlórákkal, plusz teljesítményekkel a kereset is arányosan növekedhet. Így ez a mostani 5,5 százalékos átlagos béremelés is felkúszhat akár 6,5 százalékra is.

- A fejlesztések tervezésében is előre gondolkodik a cég, mint a piacok tekintetében? Hiszen a kettőt aligha lehet elválasztani egymástól.

- A cég vezetése, úgy gondolom, nagyon reálisan látja a helyzetet, és megértette, hogy a cég jövője csak a fejlődés lehet. Az „előre menekülés” jegyében nagyon jelentős fejlesztésekbe kezdtünk. Az idei évben összesen mintegy 800 millió forintos beruházást, technológiai fejlesztést tervez a cég. Már be is állítottuk a termelésbe azt a két korszerű húsipari gépet, melyet nemrégiben vásárolt a Kométa. Júniustól pedig elkezdődik a felújítás. A tervek között szerepel a vágóhídi üzem teljes technológiai felújítása, a hűtőtermek felújítása, a csontozó üzem részleges felújítása. Ez mintegy két hónapot vesz igénybe, ezt az időszakot igyekszünk részleges leállással, a szabadságolások ütemezésével megoldani. Ezen felül jelentős beruházás a szennyvíztisztító üzem felújítása is. A cégvezetésnek mindezek mellett hosszabb távú elképzelései is vannak, a jövő esztendőben kerülne sor egy jelentős üzembővítésre, egy új, korszerű logisztikai központ kialakítására.

- „Előre menekülést” említett. Eszerint a technológiai fejlesztés a létszámhelyzetet nem érinti?

- Azt eredményezi, hogy növekedik a vágókapacitás. Mondjuk az eddigi 250 helyett 400 sertést tudunk levágni óránként. Rövidebb idő alatt tudjuk elvégezni a munkát, ezzel csökkennek a költségek. A létszámot ez nem befolyásolja, rugalmas munkabeosztással meg lehet oldani. A növekvő kapacitás és a nagyobb termelés furcsán hangozhat olyan helyzetben, amikor a piacok beszűkültek. De ezt is az előremenekülés jegyében kell tekinteni: nagyon bízunk abban, hogy hamarosan újabb piacok nyílnak meg előttünk, és - bár a belföldi kereslet elég szűk - külföldön még vannak kedvező lehetőségeink.

Jakab Edit

Az év szakszervezeti vezetője

Vida Kálmánt, az MSZOSZ Dél-Dunántúli Regionális Képviseleti Tanácsa nemrégiben az év szakszervezeti vezetőjének választotta. Ezt az elismerést 15 éve alapították. Svajda József, az MSZOSZ megyei elnöke szerint a Kométánál nagyon erős a szakszervezet, rendezettek a viszonyok, a kollektív alku évtizedek óta működik. Rendszeresen számíthatnak rájuk az országos megmozdulásoknál is. Ebben nagy szerepe van az ottani szakszervezeti vezetőnek, Vida Kálmánnak is, aki rendkívül megbízható, szociálisan érzékeny ember, szívesen segít, ugyanakkor keményen és hatékonyan képviseli a dolgozók érdekeit. A munkaadók is respektálják, és a dolgozók is a legteljesebb mértékben elfogadják őt.

Vida Kálmán 1967-ben lett tagja szakszervezetnek, még ipari tanulóként. A Kométa elődjénél, a húskombinátnál kezdte a munkát éppen 40 évvel ezelőtt. Fizikai munkásként indult, végigjárta a szakmai ranglétrát, végül a karbantartó csoport vezetője lett. Végigjárta a ranglétrát a szakszervezeten belül is, a Kométa szakszervezetének elnöki tisztét 2004 augusztusa óta tölti be. Azt mondja: az elmúlt évtizedek alatt, de különösen a rendszerváltás óta gyökeresen átalakult a szakszervezet szerepe. Mára meg kellett tanulni, hogy hogyan kell egy külföldi multival tárgyalni, meg kell harcolni mindenért, s ehhez felkészültnek kell lenni, naprakésznek a törvényekben, jogszabályokban. A szakszervezeteknek most van igazi érdekvédő szerepe, hisz a munkából, bérből élők érdekeit ma egyedül képviselik.

A jó szakszervezeti vezetőnek ismernie kell a tárgyalástechnikákat, felkészültnek kell lennie. A hitelesség alapkövetelmény: mivel a szakszervezeti vezető van a két „tűz”, a vállalatvezetés és a dolgozók közt, olyannak kell lennie, akit mindkét oldal egyaránt elfogad. S éppen emiatt az ütköző-szerep miatt képesnek kell lennie arra, hogy a konfliktusokat kezelje - és önmagában is feldolgozza…