HÚSOS 2007. XV. évfolyam 3.szám
IPARÁGI
TÜKÖR

Jobb a hazai

A kaposvári húsüzem vágóvonalának vezetőjétől, Lőrincz Istvántól az üzemben tett látogatásunk során megtudtuk, hogy napi 1800 db, heti átlagban 9 ezer sertést vágnak, hazai állományból. Korábban lengyel és holland importból származó sertéseket vágtak az üzemben, de a minőséggel nem voltak elégedettek. Jelenleg a hazai beszállítóktól elegendő alapanyaghoz jutnak, amelynek a minőségéről Tóth László, a csontozó vezetője is elégedetten nyilatkozott. A látottak megerősítették a cég honlapján található megállapítást, miszerint a Kométánál körültekintően választják ki az alapanyag-beszállítókat, akikkel hosszú távú, szoros partneri kapcsolatot alakítanak ki. A beszállítók az állatvédelmi előírások szigorú betartásával és folyamatos állatorvosi ellenőrzés mellett, főként Magyarországon, természetes takarmánnyal hizlalják és tenyésztik a sertéseket. A termékek előállításához a súly, a hústartalom és az optimális felhasználás figyelembevételével gondosan válogatott alapanyagokat használnak.