Jobb a hazai
A kaposvári húsüzem vágóvonalának vezetőjétől, Lőrincz Istvántól az üzemben tett
látogatásunk során megtudtuk, hogy napi 1800 db, heti átlagban 9 ezer sertést vágnak, hazai
állományból. Korábban lengyel és holland importból származó sertéseket vágtak az üzemben,
de a minőséggel nem voltak elégedettek. Jelenleg a hazai beszállítóktól elegendő
alapanyaghoz jutnak, amelynek a minőségéről Tóth László, a csontozó vezetője is elégedetten
nyilatkozott. A látottak megerősítették a cég honlapján található megállapítást, miszerint a
Kométánál körültekintően választják ki az alapanyag-beszállítókat, akikkel hosszú távú,
szoros partneri kapcsolatot alakítanak ki. A beszállítók az állatvédelmi előírások szigorú
betartásával és folyamatos állatorvosi ellenőrzés mellett, főként Magyarországon, természetes
takarmánnyal hizlalják és tenyésztik a sertéseket. A termékek előállításához a súly, a
hústartalom és az optimális felhasználás figyelembevételével gondosan válogatott
alapanyagokat használnak.