2006. XIV. évfolyam 6.szám |
IPARÁGI TÜKÖR |
Bővült a szárazáru kapacitásOktóber végén ünnepélyesen átadták a Pick-Délhús Csoport alsómocsoládi gyárának új egységét. A 3,5 milliárdos költséggel megépített új gyáregység mintegy félszáz embernek biztosít munkahelyet. és Kovács László vezérigazgató az avatóünnepségen Európában a jelenleg legkorszerűbbnek számító technológiával rendelkező gyáregységnek köszönhetően Alsómocsoládon az üzem gyártási kapacitása közel 10.000 tonnára bővült. Ez a szegedi szárazáru gyártással kiegészülve azt eredményezi, hogy a vállalatcsoport éves szinten 20.000 tonna szárazáru előállítására lesz képes, azaz Közép-Európa legnagyobb ilyen kapacitásával bír. Az alsómocsoládi fejlesztést nemcsak az adott terület és infrastruktúra, hanem a helyben meglévő szakmai tudás is indokolta. A beszerelt berendezések, mind az érlelőszekrények és annak vezérlése, mind a speciális darálófejjel ellátott töltőgépek, mind pedig a hűtőbattériák elrendezése egyedülálló eszköznek, illetve technológiának számítanak. Ezek nagy hatékonysággal, kiváló minőségben előállított termékek gyártására teszik alkalmassá az üzemet. Ennek megfelelően a Pick-Délhús Csoport penészmentes szárazáru gyártásának nagy része Alsómocsoládon lesz. Mindemellett a penészes szalámik - például a világhírű téliszalámi - valamint a bacon-félék gyártása továbbra is Szegeden, a sonkagyártás pedig Baján marad. A fejlesztés szerves része a PICK-Délhús Csoport üzleti stratégiájának, mely a hazai piaci pozíciók megtartása mellett az exportértékesítést kívánja erősíteni. Ezt a célt a nyugat-európai trendeknek megfelelően egyfelől minőségi-, valamint prémiumtermékek gyártásával, másfelől az erőforrások koncentrációjával lehet elérni. Mindezek érdekében a PICK SZEGED Zrt. és a Délhús Zrt. összeolvadt, de az egyesülés amellett, hogy bizonyos költségek csökkentését eredményezi, nem érinti a két cég dolgozói létszámát. |
elöző cikk | újság tartalomjegyzék | következő cikk |
rovatban vissza | rovat tartalomjegyzék | rovatban előre |