HÚSOS 2004. XII.évfolyam 2.szám
IPARÁGI
TÜKÖR

Az élelmiszerbiztonság képviselője

Herczog Edit, a Közép-dunántúli régió európai képviselő-jelöltje a szocialisták értékrendjét szeretné képviselni az Európai Parlamentben, ahol főként az élelmiszer- és gyógyszerbiztonsággal, valamint a fogyasztóvédelemmel foglalkozna. - Tíz év nemzetközi gazdasági tapasztalattal és sikerekkel a hátam mögött szeretnék részt venni európai versenyképességünk javításában. Ez ugyanis elengedhetetlen feltétele annak, hogy mindannyian jobban éljünk, mindannyiunk országában növekedjen a jólét - mondta törekvéseiről.

Herczog Edit

Választott munkaterületeit a nők szempontjából külön is fontosnak tartja: "Az egészséges táplálkozás, az egészséges életmód csökkenti a gyógyszerfelhasználást és kitolja az aktív élet határát. Mivel a nők tovább élnek, ezért ez minket jobban érint. Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztóvédelem ezen felül hat az élelmiszerek árára, tehát a szegénységre is. Magyarországon az élelmiszergazdaság a meghatározó üzletágak egyike."

Herczog Edit Pannónia háziasszonya kíván lenni az Európai Unióban. Az 1961. május 5-én született, és az óta is Csákváron élő, három gyermekes politikus-szakember Székesfehérváron a Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett, majd a Kertészeti Egyetemen végzett. Angolul, oroszul, portugálul és németül beszél.

1994 óta a National Starch and Chemical cégnél dolgozik; ahol 2000 januárjától a Közép- és Keleteurópai régió vezetője.1998-ban a Fejér megyei területi listáról lett országgyűlési képviselő. 1999-ben az Európa Tanács magyar delegációjának tagjává választották. Strasbourgban az esélyegyenlőségi bizottság munkájában vesz részt, és több mint egy éve vezeti a szocialista frakció női bizottságát; egyben frakcióvezető-helyettes.