2002. X.évfolyam 6.szám |
IPARÁGI TÜKÖR |
Üstökös a FoodapestenSzinte teljes termékválasztékát megújította az elmúlt két évben az ország egyik legnagyobb húsfeldolgozója, a kaposvári Kometa 99 Kft. A hazai húsipar "üstököse" évente 450 ezer sertést vág, több, mint 20 ezer tonna sertéshúst dolgoz fel, kizárólag hazai, természetes takarmányozással hizlalt alapanyagból. A november 26-29-én tartott 6. Nemzetközi élelmiszer, ital és élelmiszergépipari kiállításon, a Foodapesten más hazai társaságok mellett sikeresen szerepelt az olasz tulajdonú cég. A kaposváriak Kemencés Sült Sonka nevű terméke elnyerte a Foodapest Újdonságdíját, valamint a kereskedők szaklapjának, a Mai Piacnak a Sikertermék díját is. A "Kemencés sült" termékeket 2001 végén vezették be a piacra, elegáns, szép csomagolásban - és 2002 nyarára már 68 százalékos piaci részesedést értek el a termékcsaláddal a sültek között. A kemencés sültek is, csakúgy, mint az egyedi ízű és megjelenésű prímsonkák - a Nemes Speck, a Betyár, a Prágai, a Római, a Rácsos és a Gazdag - elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. Piaci rést célzott meg a Kométa a mini snack szalámikkal is: ez a legkisebb, de igazi magyar szalámifajta. Kedvező fogadtatásra találtak a Kométa prímszalámijai nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Kft ügyvezető igazgatója, a tulajdonosok képviselője elmondta, hogy társaságuk a legnagyobb hazai üzletláncok megbecsült beszállítója és több mint 20 országba jutnak el a termékeik, a Távol-Kelettől Európa több országáig, ennélfogva az erős forint és a az exporttámogatások eltörlése érzékenyen érintett a Kométát is. |
elöző cikk | újság tartalomjegyzék | következő cikk |
rovatban vissza | rovat tartalomjegyzék | rovatban előre |