2000. VIII.évfolyam 4.szám

KITEKINTÉS

Kötélhúzás, foci, jókedv

Húsosok a családi szabadidős sportnapon

A győztes Ringa-csapat támad
Som Lászlóné irányítása alatt két tömött autóbusz vitte Petőházára a győri Ringa Húsipari Rt. dolgozóit és családtagjaikat az idei családi szabadidős sportnapra, amit a jó hagyományokhoz igazodva immár 33. alkalommal rendezett meg az ÉDOSZ Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége. Hozzájuk Kapuvárról újabb csoport csatlakozott, mások személygépkocsikkal érkeztek, s még Sopronból is jöttek, így a húsosok összesen 169-es létszámmal vettek részt a kötetlen szombati rendezvényen. Petőháza ismét remek házigazdának bizonyult, Módos János polgármester személyesen irányította a szervezők munkáját, így nem volt fennakadás a szabadtéri sportpályákon, a halastónál, valamint a tekecsarnokban, az asztalitenisz-teremben és a sakkasztaloknál egyidőben zajló baráti vetélkedőkben. A húsosok minden helyszínen jelen voltak, s a családtagok lelkes buzdítása mellett gyűjtötték a pontokat, amivel az élelmezésipariak között a szakmai sorrendet meghatározó táblázaton előbbre juthattak. Végül az összesített pontversenyben a soproni sörösök mögött a második helyen végeztek, megelőzve a kekszgyáriakat, a cukor-, az olaj- és a sütőipariakat, valamint a többieket. Pedig az olyan versenyszámok, mint a kötélhúzás, amelyben a ringás hölgyek mindenkit legyőzve az első helyen szerepeltek, nem is számított ebbe az összesítésbe. Som Lászlóné mégis meg volt elégedve a csapattal, amely lelkes összefogásról tett tanúbizonyságot.

Erős fiúk a kötélnél
Közben a gyermekek és fiatalabb családtagok a zsákbafutás és más szórakoztató játékok révén gyűjtötték a csokiból és hasznos játékokból álló nyereményeket. Amikor pedig a résztvevő csapatok által képviselt vállalatok és a szakszervezeti bizottságok értékes ajándékaiból megrendezett tombola kisorsolására került sor, szinte mindenki az árnyékos lelátókra húzódott. A meleget ugyanis nem lehetett legyőzni az idei nyáron. Nagy tetszésnyilvánítások között vették át a szép nyereményeket a legjobbak, de a legnagyobb taps a két fődíj nyertesét, a cukorgyári Grundinger Józsefet és a győri Ringától érkezett Kürti Attilánét illette, előbbi egy mountain bike kerékpárral, utóbbi egy értékes festménnyel lett gazdagabb.

Turi József, az ÉDOSZ megyei titkára nagy örömmel nyugtázta a rendezvény zárószavában, hogy az idén sem veszett kárba az a sok munka, amely a nagy érdeklődéssel várt, s népes részvétellel megrendezett családi sportnap megszervezéséhez kellett. S azzal búcsúzott el a résztvevőktől, hogy jövőre ugyanott találkoznak.

Szöveg és fotó: Illés Ferenc


előző cikk újság tartalomjegyzék  
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre