1996. IV.évfolyam 4.szám

KITEKINTÉS

Egri viadalmak

Festői szépségű környezetben, Eger-Felsőtárkányban rendezik meg 1996. augusztus 23-25 között az I. Országos Erdészeti és Faipari Szakszervezeti Sportnapokat. Az előzetes jelentkezések lezárása után várhatóan mintegy másfélszáz amatőr, ámbár az olimpiai küzdelmektől fellelkesült sportoló méri össze tudását, erejét, ügyességét. A szervezőbizottság tájékoztatása szerint 10 csapat küzd majd kispályás labdarúgásban, 5 csapat pedig asztaliteniszben a legjobbaknak járó díjakért. Egyéni versenyben 26 fő lövészetben, 19 fő sakkban, öt erős ember pedig súlylökésben dönti el, hogy ki a legjobb, ki jogosult a bajnoki címre.

A sportoló szakszervezeti tagokat mintegy félszázan kísérik el a találkozóra: kollégák, családtagok, sporttársak. Az erdőgazdaságok első számú vezetői közül is többen jelezték a részvételüket. A házigazdák - az EFDSZ és a Mátra- Nyugatbükki Erdő és Fafeldolgozó Rt. - arról is gondoskodnak, hogy a találkozó résztvevői megtekinthessék a környék és Eger városa nevezetességeit. Baráti találkozó is lesz - a vendéglátók előjelzése szerint - meglepetésekkel.

Dán kapcsolat

A Magyar-Dán Kapcsolatfejlesztési Társaság 1996. május végén tartotta évi rendes közgyűlését a Nemzetek Házában. Az eseményen a HDSZ is képviseltette magát. A nagy számban megjelent egyesületi tagságnak a mogyoródi Jakab Mihály hagyományőrző népdalkör adott feledhetetlen műsort. A közgyűlés meghallgatta az elnökség beszámolóját az elmúlt évi munkáról, elfogadta az 1996-97. évi programot és az idei költségvetést. Számos fontos határozat is született, többek között a mezőgazdasági tagozat létrehozásáról, a dán nyelvklub megalakításáról és a területi csoportok fejlesztéséről. A résztvevők elfogadták a Dániában, Fün szigetén tartandó magyar hét programját, ahova kedvezményesen utazhatnak az érdeklődők.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre