1995. III.évfolyam 3.szám

BÉR
ÉS
MUNKA

Megállapodás Szekszárdon

A Szekszárdi Húsipari Részvénytársaságnál megállapodással végződtek az idei bértárgyalások, amelyek február közepétől sztrájk-fenyegetés alatt folytak. A megállapodás értelmében április 1-jétől 15 százalék alapbéremelést hajtanak végre Szekszárdon. Ez éves szinten nem haladja meg a kormányrendeletben előírt bérkorlátot. Az állami irányítású vállalatnál a szakszervezet azt kívánja elérni, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁVÜ jóváhagyásával további két százalékos béremelésre kerüljön sor még az első félévben. Ezen kívül a szakszervezet arról állapodott meg a cég vezetésével, hogy a gazdasági eredmények tükrében október 31-ig újabb bérfejlesztési ajánlat készül. Emellett a Szekszárdi Húsipari Rt.-nél május hónapban tárgyalások kezdődnek a bérrendszer átalakításáról; a gazdasági vezetés egyes területeken bérforma-váltást tervez. A szakszervezet ezektől a tárgyalásoktól azt reméli, hogy a mozgóbérek nagy részét sikerül alapbéresíteni, s ezáltal a munkavállalóknak kedvezőbb pozíciót elérni.

A nem könnyű helyzetben lévő vállalatnál a szakszervezet és az üzemi tanács sokat tesz a dolgozók üdültetéséért. Különböző erőfeszítések árán sikerült elérni, hogy a tavalyi mértékben tudják az üdülési igényeket kielégíteni. Szekszárdon szervezetten folyik az üzemitanács-választás előkészítése. 13 fős testületet kívánnak választani. Hajdúné Lovász Edit szb-titkár azt reméli, hogy a választásokon elinduló valamennyi jelölt a szakszervezet színeiben indul a mandátumokért. Az üt-választással egyidejűleg munkavédelmi képviselőket is választanak az Rt.-nél.

A „hónap híre" Szekszárdon, hogy fél éves szünet után újra megnyílt az üzemi klub, amelynek felújításán ügyes kezű szakszervezeti tisztségviselők sok órát dolgoztak.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre