1995. III.évfolyam 3.szám

BÉR
ÉS
MUNKA

Jó esélyek Pápán

A Pápai Hús Rt.-nél a gazdasági vezetés és a szakszervezet megállapodott az 1995. évi bérfejlesztésről. Eszerint április 1-jétől a cégnél 15 százalékos bérfejlesztést hajtanak végre. Ezzel a szakszervezet nem tartja lezártnak az idei bérfejlesztéseket, a gazdálkodás körülményei, illetve a környezeti intézkedések hatásának függvényében az év második felében újabb bértárgyalási kezdeményezést tesz.

A bizalmi testület 15 jelöltet indít a 13 fős üzemi tanács mandátumaiért. Várható, hogy lesznek dolgozói jelöltek is. A szakszervezet egyes jelöltjei megszerezték a szükséges dolgozói aláírásokat is. Pad József szb-titkár szerint a szakszervezet jelöltjei nagyon jó eséllyel indulnak és várhatóan 1-2 kivétellel megszerzik a mandátumokat, valamint az elnöki pozíciót is.

A szakszervezeti bizottság az idei nyáron is béreli az 52 férőhelyes káptalanfüredi üdülőt. A Pápai Hús Rt. minden dolgozója, aki igénybe veszi egy hétre az üdülőt, a cégtől 10 ezer forint támogatást kap. Az szb értékesíti az üdülő szabad kapacitásait, ilyen módon a pápaiak kedvezményesen jutnak beutalóhoz a Balaton partján. A káptalanfüredi üdülő az ország más vidékein élő kollégáknak is rendelkezésére áll, utazó csoportokat de egyéni érdeklődőket is szívesen fogadnak.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre