HÚSOS 2012. XXX. évfolyam 3.szám
SZAK-
SZERVEZETI
ÉLET

Nyugdíjban az év embere

Megbízható, szorgalmas, lelkiismeretes érdekvédő lépett ki a sorból. Pécsett nyugdíjba ment Tóth Ferenc, a HDSZ helyi alapszervezetének elnöke. Hiányzik majd a közös munkából Tóth kolléga önzetlen segítőkészsége, rokonszenves egyénisége. Benne olyan embert ismertünk meg, aki sok barátot gyűjtött munkája során. Érdekvédőként a jó kompromisszumokat kereste, de a tagság jogos érdekeikért, a naponta felmerülő panaszok igazságos, méltányos rendezéséért vállalta az ütközéseket is. Szociális érzékenysége tiszteletet váltott ki a partnerei körében. Sok kollégát megnyert a szakszervezeti munkának, jó csapatot alakított ki maga körül. Ennek bizonyítéka volt a HDSZ pécsi kongresszusának és más rendezvényeknek a megszervezése is.

Tóth Ferenc 1989-ben kezdett dolgozni a pécsi húsüzemnél. A dolgozók bizalmából volt bizalmi, főbizalmi, majd 1997-től az alapszervezet elnöke. Korábban önállóan, majd a Pick Csoport keretében az egyik legerősebb húsos munkavállalói közösséget vezette. Üzemi tanácsi elnökként sokat tett a cégvezetés és a munkavállalói képviselet közötti kiegyensúlyozott kapcsolatokért. Részt vett a HDSZ vezető szerveinek munkájában, amelyek plakettel és aranygyűrűvel ismerték el a munkáját. Nyugdíjba vonulása alkalmából az MSZOSZ Dél-Dunántúli regionális képviseletétől megkapta „Az év szakszervezeti vezetője” kitüntetést.

Tóth Feri jó egészségben, erőben ért a nyugdíjas kor kapujába, sokan reméljük, hogy mackós termetével, jó kedélyével, szívesen látott kollégaként majd gyakran feltűnik szakszervezeti eseményeken. A viszontlátásra gondolva kívánunk aktív pihenést, nyugalmat, családi szeretetet és boldog nyugdíjas éveket. Feri, köszönjük a közös élményeket, a megharcolt harcokat, a barátságot.