2006. XIV. évfolyam 5.szám |
IPARÁGI TÜKÖR |
Barangolás húsos oldalakonSzaporodnak és színesednek a húsüzemek honlapjai, habár egyelőre nem elég dinamikusan közölnek új információkat. Aki a szakmában egy kicsit szélesebb kitekintéssel akar tájékozódni, annak ajánljuk, hogy a www.kolbasz.lap.hu oldalról induljon el. Az alábbiakban tallózásunk során talált információkat adunk közre ízelítőként. Új helyszín a szakmunkás tanulóknakÚj tanterem segíti 35 húsipari szakmunkás tanulók felkészülését az idei tanévtől olvasható a Gyulai Húskombinát honlapján. Nagy Gyula és Tornyi Barna szakoktató tájékoztatása szerint a hűtőház első emeletén került kialakításra mind a tanterem, mind a tanári szoba, itt készül fel a három évfolyam a gyakorlati képzésre, amely a tanterv szerint, a vállalat különböző üzemegységeiben zajlik. A helyszínváltás azért vált szükségessé, mert az eddigi épület, amely a húsipari történeti gyűjteménynek is otthont ad, a tervek szerint Gyula város tulajdonába és kezelésébe kerül. A diákok képzéséről szólva Nagy Gyula hozzátette, hogy nemsokára beindul a húsipari technikusi képzés is, hiszen a jó szakemberek iránt nemcsak a hazai húsiparban, de az Európai Unió számos országában is nagy a kereslet. A jól képzett hentesmesterekre magyar és uniós karrier és biztos megélhetés vár. Forrás: www.gyulahus.hu Új dizájnA Pápai Hús Zrt folyamatos megújulási szándékát jól tükrözi a tavaly bevezetett új termékarculat. Az új dizájn segítségével a Pápai Hús termékcsoportjai egységes csomagolásban kerülnek a polcokra, ezzel is segítve a vásárlók eligazodását, illetve a termékek könnyebb felismerhet?ségét. Veszprém megye területén teljes nyersáru és készáru kínálatot biztosít a társaság a kereskedelmi egységek megelégedésére. De a Pápai Hús Zrt. termékei ma már az ország egész területén megvásárolhatóak, köszönhetően annak, hogy a cég saját gépjárműparkjával az ország minden szegletét ellátja termékeivel. A szállítás során a cég különös figyelmet fordít a higiéniai és a termék hűtőtérben történő elhelyezésére vonatkozó előírások betartására. Forrás: www.papahus.hu Norbi termékcsaládA Norbi termékcsalád - olvasható a SZOLE MEAT új honlapján - tengeri sóval, hártyázott sertés színhúsból készülnek, így zsírtartalmuk a hagyományos húskészítményekhez viszonyítva alacsonyabb, miközben megőrzik a csak húsokban fellelhető, élettanilag kiemelkedően fontos szerepet játszó fehérjéket és zsírsavakat. Fogyasztásuk különösen ajánlható diétázóknak, fogyni vágyóknak, de természetesen azoknak is, akik egyszerűen „csak” odafigyelnek az egészséges táplálkozásra. A Norbi termékcsalád (sonka, párizsi, zala felvágott, májas, virsli és turista kolbász) a bevezetés óta töretlen sikernek örvend, ezért a piaci igények kielégítésére további fejlesztések kezdődtek, s a választék újabb elemekkel bővült, a készítmények pedig egyre magasabb hozzáadott értéket képviselnek. A legfrissebb kutatások alapján kifejlesztett Norbi termékek (szalámi, jércemell sonka és jérce virsli) már hozzáadott L-karnitint is tartalmaznak, amelynek élettani hatásai rendkívül sokrétűek. Ez a természetes alakjában főleg hús- és tejtermékekben előforduló anyag a szervezetben energiát szabadít fel, ezáltal fokozza a teljesítőképességet, késlelteti a sejtek öregedési folyamatát, csökkenti a test zsírarányát, miközben megőrzi a szervezet izomtömegét. Forrás: www.szolemeat.hu Mangalica és élőcsocsóVáltozatos hírek olvashatók a Pick Szeged honlapján. Újabb siker: a Magyar Termék Nagydíj országos pályázatra benyújtott Mangalica csemege szalámi és páros kolbász termékek a zsűri javaslatára a Kiírók Tanácsa döntése alapján elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, amelyet a cég képviselője szeptember 6-án vehetett át a Parlamentben. Élőcsocsó bérelhető a szegedi húsüzemben. A PICK SZEGED Rt. rendelkezik egy 12x8 m-es felfújható élőcsocsó pályával, amelynek kitelepülésével a különböző rendezvények színvonala nagy mértékben emelhető és népszerűsége növelhető. Az élőcsocsó nagy tömegeket mozgathat meg, így a szabadidős események kedvenc programja lehet. rendezvényszervező érdekvédők jó, ha tudják, hogy részletes információ szilvia.pitrik@pick.hu e-mail címen kérhető. Forrás: www.pick.hu Összeállította: HL
|
elöző cikk | újság tartalomjegyzék | következő cikk |
rovatban vissza | rovat tartalomjegyzék | rovatban előre |