HÚSOS 2012. XXX. évfolyam 6.szám
SZAK-
SZERVEZETI
ÉLET

Év végén a Solventnél

Karácsony előtt az elmúlt évekhez hasonlóan minden dolgozó megkapja a hagyományos - a részvénytársaság által forgalmazott fűszereket, szaloncukrot és füstölt húsfélét tartalmazó - ajándék csomagot a Solvent Kereskedőház Zrt.-nél. A szakszervezet a tagjai részére külön meglepetéssel készül, de erről többet Gedei Józsefné szb-elnök nem kívánta elárulni.

A kapuvári bélfeldolgozó üzemben tavaly novemberben a bérleti szerződés felmondása miatt a termelés megszűnt. A húsüzemtől átvett dolgozók visszakerültek a Kapuvári Hús Zrt. állományába, míg a később felvett dolgozóknak felmondott a Solvent Zrt, ők a kollektív szerződés szerinti járandóságukat magkapták. Először fordult elő a cég életében, hogy a dabasi bélüzem dolgozóit - gazdaságossági, piaci okok miatt - áprilistól szeptemberig csak 4 órában tudta foglalkoztatni. Az érintettek erre az időre, nehéz helyzetükre való tekintettel, 5 ezer forint étkezési utalványt kaptak. Szerencsére október 1-től visszaállt a termelés 8 órára, sőt, a piaci igényeket túlórákkal és 4 fő új dolgozó felvételével tudják csak kielégíteni. Januártól kiszervezték a bérelszámolást, júniustól a számviteli vezetői feladatokat is külső cég végzi.

A társaságnál 2012-ben elmaradt a bérfejlesztés, a megemelt minimálbér miatt a dabasi bélüzemben csekély mértékű bérrendezés volt. Januártól a budapesti dolgozók a múlt évi nyolcezer forint értékű étkezési utalvány helyett ötezer Ft értékű utalványt kapnak. A húsipar növekvő gondjai ellenére érvényesülnek a 2005- ben megkötött, határozatlan idejű kollektív szerződés rendelkezései.

Az adótörvények változása miatt az idén kénytelenek voltak megváltoztatni törzsgárda szabályzatukat. Eddig a 25 évi hűséges munka jutalmaként adható Solvent aranyékszer helyett most az érintettek 70 ezer forint pénzjutalomban részesülnek, mivel az ajándékozottaknak jelentős adóforintot kellene fizetniük. 2012-ben a nők 40 éves kedvezményes lehetőségével két kolleganő tudott elmenni nyugdíjba.

Bár többszáz-milliós árbevétellel számolnak az idén, az általános bérfejlesztés elmaradása gondot jelentett a családok életében. Remélik, hogy januárban biztatóbb évet kezdhetnek. A HDSZ 2013. évre szóló 7 százalékos bruttó bérfejlesztési ajánlatát, valamint a törvényi változásokat figyelembe véve, a közeljövőben bértárgyalást kezdeményeznek Fazekas János vezérigazgatóval.

A mai harmincnyolc munkavállaló közül többen emlékezhetnek még 2003. őszére, amikor a törzsgárda előtt Fazekas János vezérigazgató arról beszélt, hogy a következő évtized még nehezebb lesz, több munkát, kitartást követel. Az eltelt évek sajnos igazolták az akkor elhangzottakat. Új központi telephelyre költöztek, a piaci körülmények alakulása folyamatos létszámcsökkentést vont maga után. Kiemelkedő sikert értek el viszont az Új Magyarországért program technológiai pályázatán. A több mint ötmilliós pályázati díjból sikerült a számítógép parkot bővíteni, új berendezéseket vásárolni.

Gedeiné az szb és az üzemi tanács elnökeként jó kapcsolatot alakított ki a Zrt. vezetésével, napi szinten képviseli a huszonhárom szakszervezeti tag érdekeit. Szeptemberben minden gyermeket nevelő dolgozójuk a kollektív szerződés szerinti ötezer forint iskolakezdési támogatásban részesült. 1998-tól folyamatosan fizetnek a dolgozóknak az önkéntes nyugdíj pénztárba, átlagosan a fizetésük 2,5 százalékát. A dolgozók nagyobb részben ötven év feletti, így aztán nem meglepő, hogy náluk évek óta nem volt szülési segélyre jelentkező. Lakásépítési támogatásra évekkel ezelőtt ketten vettek fel kölcsönt, ők még fizetik a tarozásukat. Évek óta sikerrel rendezik meg a Péntek 13. akciójukat, melynek során úgy a nagybani raktárukból, mint a Hentes-mester mintaboltjukban vásárlók részére tizenhárom százalékos, egyszeri árengedményt biztosítanak.

A Solvent Kereskedőház Zrt. a szűkülő piaci lehetőségek mellett is tartja pozícióit, köszönhetően az összetartó, hűséges kollektívának.

Gregor Pál