HÚSOS 2011. XIX. évfolyam 6.szám
SZAK-
SZERVEZETI
ÉLET

Ünnepi akciók

Tojást rendelni jött éppen egy kolléganő a HDSZ szegedi alapszervezetének irodájára, mikor november végén ott jártunk. Mint megtudtuk, a Pick Szeged Zrt. telephelyein a munkavállalók nem csak a húsüzem termékeiből szervezett akciók keretében vásárolhatnak kedvezményes áron, hanem a társaságot magába foglaló Bonafarm Csoporthoz tartozó cégek egyes termékeihez is olcsóbban juthatnak. A tojás például a Bóly Zrt. bári baromfiüzeméből érkezik, és 20 ft/db áron vásárolhatják meg a kollégák. A 30ft/db körüli piaci árhoz viszonyítva jelentős a kedvezmény. De volt már boros akció is a Csányi pincészetből, tervezik, hogy a „tesók” által gyártott sajtokkal és más tejtermékkel is bővítik a kínálatot, amelyben egyébként megtalálhatók „külsős” termékek is, tészták Gyermelyről, valamint baromfihúsok a Hungerit Zrt-től. Ezek az akciók két hullámban futnak a szakszervezet bonyolításában, a húsvéti és a karácsonyi ünnepek idején. A szakszervezet ebben a formában is osztozik tagjaival az ünnepi örömökben és gondokban. Tőkés Gabriella az szb-irodán még ételreceptet is ajánl egyes termékekhez.

Szegeden régi hagyomány, hogy ünnepekre kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak a dolgozóknak, ilyenkor olcsón beszerezhető karaj, comb és kolbász is, újévre pedig virsli. Szokás, hogy házi kolbásztöltéshez is a cégnél lehet venni aprított húst, de az idén akkora az alapanyaghiány, hogy ez most bizonytalan. A karácsonyi kiadások terheit a szakszervezet is igyekszik enyhíteni, minden tag kap a szegedi alapszervezetnél 4500, a pécsinél pedig 4000 forint ajándékutalványt.

A többi alapszervezetnél is készülnek az ünnepekre, de van, ahol még nem dőlt el, mi lesz a meglepetés. Gyulán a bérmegállapodásban szereplő termékcsomagot kapják a munkavállalók, a szakszervezet Mikuláskor édességadományt oszt, szilveszterre pedig régi szokás szerint egy kiló gyulai virslit ad minden tagnak. Pápán a cég húsjegy-csomagot biztosít a dolgozóknak, és még egyeztetnek más lehetőségről is. A Szegedi Paprikánál is ajándékutalványt kapnak a dolgozók. Kaposváron két ezer forint értékű vásárlási utalványt ad a szakszervezet a tagoknak, januárra pedig húsakciót terveznek.