HÚSOS 2007. XV. évfolyam 4.szám
SZAK-
SZERVEZETI
ÉLET

Szakszervezeti klub

Feltámadt egy legenda Pápán. Hosszú - több mint két évtized - kihagyás után újjáéledt a legendás Húsos klub. Más a helyszín, más a tartalom, de a cél változatlan: helyet és lehetőséget kínálni szabadidőben a Pápai Hús ZRt. szakszervezeti tagjainak a rendszeres együttléthez, a kikapcsolódáshoz.

A középkor egyik legismertebb utazója mondta: „Az élet ünnep, szórakozás nélkül olyan lenne, mint egy hosszú vándorút fogadók nélkül.” Ez a bölcs megállapítás napjainkban is helytálló, különösképpen a „rögös útra” kényszerült honi munkavállalókra. A munkás útja manapság lejtőkkel és meredek kapaszkodókkal terhelt, kellenek a jelképes fogadók, ahol a dolgozók feledhetik mindennapos bajaikat, gondjaikat.

Ha valahol, akkor a felszámolás alatt álló Pápai Hús ZRt-nél szép számban akadnak gondok, bajok. A helyi szakszervezeti bizottság talán ezért is fáradozott egy olyan „búfelejtő” helyről, ahol szórakozhatnak, beszélgethetnek vagy éppen pihenhetnek a tagjai és idővel talán egy remek közösség formálódhat a rendszeresen ide látogatókból. A július közepén tartott hivatalos nyitás óta hétről hétre többen látogatnak az Internet Kávézóba, ahol a klub működik Legutóbbi klubnapon már csaknem 50-en jelentek meg és éltek a klub kínálta lehetőségekkel. A népszerű csocsóban már bajnokot is avattak: az izgalmas torna győztese két R-Go koncert belépőt nyert.

Továbbra is változatos programok várják az érdeklődőket: zene, tánc, darts, kártya, malom, sakk, számítógépek, társasjátékok és rendszeres vetélkedők, kvíz játékok biztosítják a választékot csütörtökönként 14.30-tól, akár kifulladásig. Augusztus 25-én nagyszabású nyárbúcsúztató rendezvényen találkozhatnak a klub látogatói a Szpartakusz pályán, ahol ingyen sör, üdítő és virslivel várják a szakszervezeti tagokat és a hozzátartozóikat. Szeptemberben 15-én pedig bécsi kiránduláson vehetnek részt, azok akik kíváncsiak a Császár-város nevezetességeire. Az útiköltség 2600 Ft/fő.

A rögös út Pápán még tart egy darabig, de egy „fogadó” már áll és hetente várja a szakszervezeti tagokat, az újabb fogadók pedig ha lassan is, de már épülnek.

V. K.